Blog
Συνταγή : Bolognese
Υλικά (για 4 άτομα) 400 γρ. μακαρόνια 250 γρ. κιμάς 2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Μοσχοκάρυδο Παρμεζάνα τριμμένη Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και [...]
Συνταγή : Puttanesca
Puttanesca 300 γρμ. λευκά ή κόκκινα καυτερά Σπαγγέτι 2 κουταλιές Λάδι 6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες 1 κουταλιά Κέτσαπ 20 μαύρες, σε φετάκια, Ελιές 1 κουταλιά Ξύδι 1 σκελίδα [...]
Συνταγή : Καρμπονάρα Σπαγγέτι Classico
Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει να την βρείτε [...]
Συνταγή : Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό
Υλικά -1 κιλό χταπόδι -1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό -4 ντομάτες ψιλοκομμένες -1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1/2 ποτήρι κρασί λευκό -1/2 ποτήρι ελαιόλαδο -2 δαφνόφυλλα -αλάτι -πιπέρι Προετοιμασία Καθαρίζουμε το χταπόδι από [...]
Συνταγή : Agnolotti σε κρέμα γάλακτος
Συστατικά Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 3 αυγά αλάτι 125 ml. νερό Για τη γέμιση: 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 500 γρ. ανθότυρο 200 γρ. άνθη μπρόκολου (το σκούρο πράσινο [...]
Συνταγή : Ντοματόσουπα του χιονιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ½ Λ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ½ Λ. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, όχι από κύβο 6-8 ΕΛΙΕΣ ½ ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΑΜΠΑΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ [...]